Sidang Media~ Tun Dr Mahathir Bersama Wartawan Jepun Di National Press Club Tokyo – Tokyo Video



published: 2018-06-11 04:34:59

Sidang Media~ Tun Dr Mahathir Bersama Wartawan Jepun Di National Press Club Tokyo

Watch the original Tokyo Video here

Some local news is curated - Original might have been posted at a different date/ time! Click the source link for details.

37 Comments - Write a Comment

  1. Like Japan> thank you Japan.

    Reply
  2. dlm masa 1 bln kite bole merasa bangga yg kite rakyat 🇲🇾..terima kasih Tun…terima kasih…

    Reply
  3. The previous government leaders were rude, ruleless , corrupted and didn't respect the citizens of Malaysia. Their eyes grow above their heads

    Reply
  4. Tidak dapat dinafikan kita bertuah kerana mempunyai tun. Seluruh dunia mengiktirafkan kehebatan pemikiran tun. Semoga Allah panjangkan umur dan kurniakan kesihatan yg baik serta memudahkan segala urusan tun.

    Hidup tun… hidup malaysia…. hidup rakyat.

    Reply
  5. Power giler Tun.pegi negara org jd wakil negara bagi ucapan, meeting n kena temu bual sorang2.rileks je.

    Reply
  6. Solute to you Tun….and respect the to translator too….. hang boleh catit apa yang Tun cakap very detail

    Reply
  7. Typical bastard wakil media perempuan mat saleh tu. Apa jadah sentuh pasal tun dr india. Soalan bodoh tak ada kaitan kukuh pn nak relate dengan hubungan dfn india

    Reply
  8. Wakil perantara wartawan(sebelah kiri tun M) 14:38 elok je rambut, 14:42 lepas garu kepala, kene gigit sang kutu, rambutnye agak serabut sikit. Apapun, steady malaysia.

    Reply
  9. Masa najib jadi Pm pernah kena jemput ke dalam event mcm ni? highly unlikely

    Reply
  10. Adake layanan sama akn dberi kpd bkas PM Jibgor dlm pc sprt ni😌

    Reply
  11. Great answer by Tun M address those issues by the reporters regarding the concept of look east policy.
    We as malaysian peoples feel proud of having this kind of leader. Hidup Tun M.

    Reply
  12. Mengantuk dengaq jepun ni cakap.

    Reply
  13. Now I feel more democracy!! , my beloved Malaysians we made it!!

    Reply
  14. Dignified, statesman-like. That's my PM.

    Reply
  15. Tun is treated with great respect and admiration by others in the world, and so should we.

    Reply
  16. 55 dislikes tu mgkin x faham bahasa inggeris/jepun

    Reply
  17. jepunnye translator and chairman byk buku kertas…Tun punye buka nota kecil sahaja..baek ar Tun

    Reply
  18. HIDUP TUN ! Thank you ! You are the best , a good example for all of us ! 👍👍👍

    Reply
  19. Sebenarnya dari zaman kesultanan melayu lagi kita dah ada perhubungan dgan jepun buktinya keris yang di jumpai di okinawa menurut para pengkaji sejarah jepun x pernah buka pintu dagang dgan mana2 pun kecuali melaka pikir2 kan lah munking sejarah berulang

    Reply
  20. This PC is so polite and well organised, questions was well composed and prepared, our reporters should look EAST

    Reply
  21. With due respect, that shows how efficient the Japanese is conducting the press conference. We have a lot to learn and that is exactly what PH should drive at.

    Reply
  22. Standing ovation. Salute u Tun. Unlike the useless ex pm and the Jawa clown.

    Reply
  23. haha nanya translators tu..3,4helai kertas kena tulis sekali jalan hahahaha

    Reply
  24. made in japan notting to worried but made in china need to worried

    Reply
  25. 八格耶鲁,小日本鬼👻子

    Reply
  26. TUN, pls also GO ELECTRIC OR SMART CAR basis, PREP UP FOR FUTURE…like TESLA…or we cld work with TESLA? perhaps…jst a sincere thought..

    Reply
  27. see how the japanese people so seriously taking notes as its their nature to take notes, observe, rethink and explore and ask and r&d & implement with the perfect or best options avail…ive seen or maybe many have seen some japanese take notes even watching movies…

    Fantabulously done Tun, tahniah…

    Reply
  28. apa yg hadi awang akan cakp kalau dia jadi PM?mungkin jawapn untuk semua soalan akn tertangguh kerana kena tunggu petunjuk mimpi dulu.

    Reply
  29. Rasanya tun kena lantik mahathir loqman utk jd translator rasmi PM

    Reply
  30. This is a good and brave prime minister… not like the old Penyamun Malaysia… kepit dan takut nak ada PC dgn wartawan luar negara….semoga Tun diberi kekuatan dan kesempatan utk membina negara lebih baik… dan pastikan kleptrokrat dipenjarakan atas kesalahan yg setimpal…..Macai ape citer?

    Reply
  31. i think japan should give tun m a full shogun costume to him as an Asian leader representing his country..

    Reply
  32. Kebijaksanaan dan ketekadan Tun mmg tidak boleh dipertikaikan malah harus disanjungi dan dihormati oleh rakyat jelata. Hidup Tun!

    Reply
  33. Tun Dr. Mahathir Muhammad ni dari dulu sampai sekarang masih relevan. inilah President Malaysia yang pernah dijemput ke Amerika dan diberi penghormatan berucap di White House. Sedangkan Najib tu dtg Amerika duduk di meja paling hujung sebab less important. hahaha. Trump pun tak nak layan Najib. lepas tu Najib tak puas hati, datang Amerika lagi bawa duit nak bagi Trump, konon nya nak bantu Amerika, lepas tu dapat selfie dengan Trump bukan main bangga lagi sedangkan Trump tak hormat pun dengan Najib. malu nya aku tengok perangai Najib.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.